Repository-of-ideas
1.csirkemáj pástétom:
hozzávalók
1.30 dkg csirkemáj 4. 1 db fehér hagyma 7. 7 dkg brandy
2. 2.5 dl tej 5.1 dkg só 8. 1.5 tk mustár
3.kiskanál olaj 6. 1dl tejszín 9. 22.5 dkg vaj Elkészítés:
1.A csirkemájakat egy nagyobb tálba helyezzük,majd addig öntjük tejjel amíg elnem fedi.Egy északára a hűtőbe tároljuk.
2.Egy nagyob serpenyőbe olajat hevítünk,majd a csirkemájak mind két oldalát kb 3 percig süssük,addig amíg nem lessz arany barna, ezután az aprítógépbe helyezzük.
3.A kockára vágott hagymát a serpenyőbe helyezzük,sozzuk hozzá öntjük a tejszínt és a brandyt, amustárt és k 3 percig főzzük.Ezután ezt is az aprítóba helyezzük a májak mellé.
4.A turmixolás közben fokozatosan adagoljuk hozzá avajat,mí tökéletes homogén állagon nem kapunk,ízlés szerint sozzuk.
Sajtos sonkás medvehagymás
1. 1 csomag levelestészta 4. 1 kis csokor friss medve hagyma 7. 8 csipet szezámmag
2. 10dkg gépsonka 5. só, bors
3. 10dkg sajt 6. 1db tojás
Elkészítéste:
1.A sonkát vékony csíkokra a medvehagymát apró darabokra vágjuk, a sajtot apróra reszeljük.Ezután meg sózzuk és borsozzuk.
2.A sütőt előmelegítjük 200 fok ra.A tojást felverjük a tésztát pedig 8 egyenlő részre vágjuk és bele kanalazzuka tölteléket.
3.A tetejére csíkokat vágunk a szélét pedig bekenjük tojással
4.Ezután sütőpapírra tesszük majd a sütőbe.
Pitypang méz
1. 1-0,5kgcukor
2.pitypang
3.víz
Elkészítés:
1.200-250db virágot szedj, FONTOS: A virág szárát ne szedd le, a virág alatt csípd le.
majd a szirmait tedd 1l vízbe és főzd 1órán kersztül.
2.Főzés közben addig adagold bele a cukrot ha sűrűre szeretnéd akkor 1kg cukrot tegyál bele ha lágyabbat akkor elég lessz 0,5 kg cukor.
3.főzd addig amíg össze nem áll.