Repository-of-ideas

MENÜ

 1.csirkemáj pástétom:

hozzávalók

1.30 dkg csirkemáj        4. 1 db fehér hagyma        7. 7 dkg brandy

2. 2.5 dl tej                     5.1 dkg só                           8. 1.5 tk mustár

3.kiskanál olaj             6. 1dl tejszín                      9. 22.5 dkg vaj                                                                                                                                                                                     Elkészítés: 

1.A csirkemájakat egy nagyobb tálba helyezzük,majd addig öntjük tejjel amíg elnem fedi.Egy északára a hűtőbe tároljuk.

2.Egy nagyob  serpenyőbe olajat hevítünk,majd a csirkemájak mind két oldalát kb 3 percig süssük,addig amíg nem lessz arany barna, ezután az aprítógépbe helyezzük.

3.A kockára vágott hagymát a serpenyőbe helyezzük,sozzuk hozzá öntjük a tejszínt és a brandyt, amustárt és k 3 percig főzzük.Ezután ezt is az aprítóba helyezzük a májak mellé.

4.A turmixolás közben fokozatosan adagoljuk hozzá avajat,mí tökéletes homogén állagon nem kapunk,ízlés szerint sozzuk.

Sajtos sonkás medvehagymás

1. 1 csomag levelestészta      4. 1 kis csokor friss medve hagyma     7. 8 csipet szezámmag

2. 10dkg gépsonka                  5. só, bors

3. 10dkg sajt                           6. 1db tojás

Elkészítéste:

1.A sonkát vékony csíkokra a medvehagymát apró darabokra vágjuk, a sajtot apróra reszeljük.Ezután meg sózzuk és borsozzuk.

2.A sütőt előmelegítjük 200 fok ra.A tojást felverjük a tésztát pedig 8 egyenlő részre vágjuk és bele kanalazzuka tölteléket.

3.A tetejére csíkokat vágunk a szélét pedig bekenjük tojással

4.Ezután sütőpapírra tesszük majd a sütőbe.

Pitypang méz

1. 1-0,5kgcukor

2.pitypang

3.víz

Elkészítés:

1.200-250db virágot szedj, FONTOS: A virág szárát ne szedd le, a virág alatt csípd le. 

majd a szirmait tedd 1l vízbe és főzd 1órán kersztül. 

2.Főzés közben addig adagold bele a cukrot ha sűrűre szeretnéd akkor 1kg cukrot tegyál bele ha lágyabbat akkor elég lessz 0,5 kg cukor.

3.főzd addig amíg össze nem áll.

 

Asztali nézet